PİTCHİNG EĞİTİMİ İLE GENÇ GİRİŞİMCİLERİN PROJELERİ ŞEKİLLENİYOR

UFUK BATUM GENÇ GİRİŞİMCİLERE YOL HARİTASI ÇİZDİ

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi-BUTEKOM iş birliğinde düzenlenen, Techxtile Start Up Challenge kapsamında, “Pitching” konulu eğitim çevrimiçi olarak düzenlendi.  Katılımcılara,  TechXtile Startup Challenge Proje Koordinatörü ve Ventures&Mentors League CEO'su Ufuk Batum tarafından eğitim verildi.

Girişimcilik eğitiminin ilk gününde, açılış konuşmasını yapan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, TechXtile Start-Up Challenge'ın sadece yarışma dönemi ile sınırlı kalmayan, yıla yayılan birçok etkinlik ve buluşma düzenleyen bir girişimcilik programı olduğunu belirterek bu yıl başvuru yapan 174 proje sahibine teşekkür ederek, ilk 36'ya kalmayı başaran proje sahiplerine de başarılar diledi.

PANDEMİYE RAĞMEN REKOR BAŞVURU

Pandemi sürecinin tüm zorluklarına rağmen bu yıl da Techxtile Startup Challenge'a yoğun bir başvuru olduğunu vurgulayan Pınar Taşdelen Engin, programın tüm sürecini online devam ettirme kararı alarak hızlarını kesmediklerini anlattı. Pınar Taşdelen Engin, “Bu dönemin tüm zorluklarına rağmen ise rekor bir başvuru aldık. Geçtiğimiz yıla oranla başvurularda %66 artış oldu.  Bu da hepimiz için umut verici ve oldukça sevindirici bir gelişme oldu. Girişimcilik ve yeni girişimciler tüm dünyada ekonomilerin gelişmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi konularında çıkış yolu olarak görülüyor. Girişimciliğin yaygınlaşması ve bilinçli girişimcilerin sektörlerde yerlerini alabilmeleri için son yıllarda gerek devletimiz tarafından gerekse de özel sektörde çok kıymetli çalışmalar yapılıyor. Bu programı, tekstil alanında ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni girişimci ve tasarımcıların teşvik edilmesi amacıyla düzenliyoruz” dedi.

Üniversite – sanayi işbirliğini güçlendirerek, girişimcilerle sanayicileri buluşturmayı da ana hedefleri arasında gördüklerini ifade eden Pınar Taşdelen Engin, “Sürecin başından finaline kadar geçen süreçte verilen eğitimler, yapılan çalışmalar ve sene içerisinde de düzenlediğimiz tüm etkinlikler bu yolun bir parçası” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLİKTE BAŞARININ YOLU İHTİYAÇLARI BELİRLEME VE İYİ BİR SUNUMDAN GEÇİYOR

Programda genç girişimcilerin projeleri hakkındaki sunumlarını değerlendiren TechXtile Startup Challenge Proje Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO'su Ufuk Batum, aynı zamanda genç adaylara girişimcilikle ilgili bilgiler verdi. Ufuk Batum, üretimde ya da hizmet sektöründe pazar ihtiyaçlarını belirleyerek, ihtiyaca cevap veren ürün ya da hizmetler ortaya çıkarmanın girişimciliğin ana konularından biri olduğunu belirtti. Ufuk Batum, ortaya çıkarılan ürün ya da hizmetin farklı ve ihtiyaçları karşılayan yönleriyle pazarda cevap bulabilecek nitelikte olması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

 “Sizin gördüğünüz ve çözmek istediğiniz problem veya sorun nedir? Hangi sorunu algıladınız ya da yakaladınız? Bu sorun endüstriyi veya sektörü zorlayan önemli bir problem mi yoksa çözümü bilinen basit bir sorun mu? Bu sorunları, sorunların kaynaklarını, maliyetlerini ve çözüm önerilerinizi anlatan iyi bir sunumunuz olmalı. Bunu da kaynaklara ve istatistik dayanarak yapabilmek mümkün.”

Eğitim programının ikinci günü de genç girişimcilerin proje sunumları ve Ufuk Batum'un değerlendirme ve önerileri ile devam etti.

 

 

İlgili Fotoğraflar