UTİB DÜNYANIN EN PRESTİJLİ EV TEKSTİLİ FUARLARI ARASINDA YER ALAN COMO FUARINDA!

İtalya'da yabancı alıcılar ile yapılan ikili görüşmeler yüzleri güldürdü

İtalya'nın Como kentinde düzenlenen Proposte Fuarı ile eş zamanlı gerçekletirilen ve ev tekstili sektörünün en verimli fuarlarından olan International Observatory Fuarı'na milli katılım organizasyonu düzenleyen UTİB, İtalya, Avrupa ve Amerika'dan gelen alıcılar ile Türk firmalarını buluşturdu.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin : “Etkinlik katılan tüm firmalar için oldukça verimli geçti. Ev tekstili modası ve trendlerinin belirlendiği COMO'da firmalarımız çok güzel görüşmeler yaptılar. Katılan firmalarımız, önümüzdeki günlerde bu çalışmaların geri dönüşlerini alacaktır” dedi.

UTİB Başkanı Engin : “Sektörün ihracat potansiyelini artırmak için yurt içi ve yurt dışındaki nitelikli organizasyonlara katılmaya ve firmalarımıza destek vermeye devam edeceğiz.”

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), ihracatı artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında İstanbul'da düzenlenen CNR EVTEKS Fuarı'nda üye firmaları yabancı alıcılar ile buluşturan UTİB, bu kez ev tekstili modası ve trendlerinin belirlendiği İtalya'da yeni pazar arayışlarını sürdürdü. 2-4 Mayıs tarihleri arasında, İtalya'nın Como kentinde dünyanın en prestijli ev tekstili fuarı Proposte ile eş zamanlı düzenlenen International Observatory Fuarı'na milli katılım organizasyonu düzenleyen UTİB, Türk firmalarını önemli yabancı alım heyetleri ile bir araya getirdi.

Çalışmalar amacına ulaştı

Proposte fuarının bir parçası olan, ve ziyaretçilerin Türkiye tekstil sektöründeki yenilik ve gelişmeleri heyecanla takip ettikleri, önemli ihracat bağlantılarımızı gerçekleştirdiğimiz ve UTİB tarafından 5. kez milli katılım düzenlenen International Observatory fuarında iş hacmi her yıl artarak devam ediyor. Türkiye'den 18'i UTİB üyesi olmak üzere toplam 27 firmanın katıldığı fuar, butik ve seçkin firmalara yer veriyor. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, etkinlik süresince firmalar ile yakından ilgilenirken, etkinliğe katılan firmaların memnuniyeti dikkat çekti.

Firmalar çok verimli görüşmeler gerçekleştirdi Türkiye'nin ev tekstili sektöründe önemli bir potansiyeli olduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin “UTİB olarak, çok kısa sürede içinde ev tekstili sektörüne yönelik iki önemli organizasyona katıldık. İlki nisan ayının son günlerinde İstanbul'da düzenlenen CNR EVTEKS fuarıydı ve sektör açısından gayet olumlu geçti. Hemen ardından çok önem verdiğimiz ve dünyanın en büyük alıcılarını bir araya getiren İtalya'nın Como kentindeki Proposte Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Observatory Fuarı'na birliğimize üye 18 firmamız ile katıldık. Proposte Fuarı'ndan düzenlenen ücretsiz servisler ile dünyanın bir çok ülkesinden ziyaretçiler gelerek firmalarımızla tanışma ve ürünlerimizi görme fırsatını buldular. Fuar süresince firmalarımız başta İtalya olmak üzere Avrupa ve Amerika'dan 70'in üzerinde çok önemli alıcılar ile birebir görüşme yaptı. Katılan tüm firmalarımız gördükleri ilgiden ve sonuçtan memnunlar. Yapılan ticari bağlantılarla yeni pazarlar için önemli adımlar atıldı. Sektörün ihracat potansiyelini artırmak için yurt içi ve yurt dışındaki nitelikli organizasyonlara katılmaya ve firmalarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

International Observatory Fuarı'na UTİB organizasyonuyla katılan Firmalar:

Akarca Tekstil, ANY Tekstil, Aydın Tekstil, Birce İnşaat Tekstil, Burkay Tekstil, Çevikel Tekstil, D.C.M  Tekstil Konfeksiyon, Elvin Tekstil, Espiole-Nursultan Tekstil, Kaçar Tekstil, Küçükçalık Tekstil, Megaplast Dış Ticaret, Prestij Mensucat, Rekor Dokuma, Teksko Kadife Kumaş, Tosunoğlu Tekstil, Ustaoğlu Tekstil, Yakar Tekstil.

İlgili Fotoğraflar