UTİB'DEN FİRMALARA ‘KURUMSALLAŞMA' MESAJI

UTİB'in Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi sürüyor. Son etkinlikte, firmalara 'ölçülü kurumsallaşma' ile fark yaratabilecekleri mesajı verildi.

İnovasyon kültürü oluşturmak ve yeni girişimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla eğitim çalışmalarını pandemiye rağmen hızla sürdüren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında üçüncü eğitimini de geride bıraktı.

'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ŞART'

Ufuk Batum'un Koordinatör olduğu ilgili UTİB ev sahipliğindeki etkinlikte, kadınlar için geliştirdikleri özel iç çamaşırı ile ilgili girişimcilik deneyimini paylaşan Reyhan Miray Reyhan, “Yenilik ve girişimle beraber ped ve tampon kullanımını ortadan kaldıran, belirli sağlık problemlerini de çözen ürünümüzle piyasaya çıkıyoruz. Sürdürülebilirlik, sağlık ve kaliteyi öncelik olarak belirledik. Markamızı dünyada tanınır hale getirebilmek için yeni işbirliklerine, bize destek olabilecek yol arkadaşlarına ihtiyacımız var. Çok kısa sürede bu piyasanın en büyüğü olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİM

Değişimin etki gücüne de dikkati çeken Batum, “Birey, şirket veya marka olsun değişim hep olacak, bundan kaçış yok. Ürünler, hizmetler, iş modelleri öyle hızlı değişiyor ki… 'Bu kadarına da adapte olabilir mi insan' diyoruz ama görüyoruz ki adapte olabiliyoruz. Değişmeyecek olan tek kural, değişimin devam edecek olması. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu değişim karşısında doğru liderlik ve ölçülü kurumsallaşmaya ayrıca odaklanmalıyız. Tutucu yaklaşımlar, inovasyon ve kurumsallaşmaya mani olabilir. Ama biz, aşırı kurumsallıktan da yana değiliz. Hem kurumsal, hem durumsal olabilmeliyiz. Esasında pandemi, bize doğru liderliğin ve ölçülü kurumsallaşmanın önemini gösterdi” dedi.